Višnja

Višnja

Neem ulje može biti korisno u voćnjaku višanja za sprečavanje štetočina i bolesti biljaka. Neke od bolesti koje neem ulje može pomoći u sprečavanju u voćnjaku višanja uključuju:

  • Crna trulež ploda (black rot) - Crna trulež ploda je gljivična bolest koja utječe na plodove višanja. Neem ulje može pomoći u sprečavanju crne truleži ploda jer djeluje kao fungicid.
  • Čađava krastavost (powdery mildew) - Čađava krastavost je gljivična bolest koja se javlja na lišću, cvjetovima i mladim izdancima višanja. Neem ulje može pomoći u sprečavanju čađave krastavosti jer djeluje kao fungicid.
  • Voćna muha (fruit fly) - Voćna muha je štetnik koji može uzrokovati velike štete u voćnjaku višanja. Neem ulje djeluje kao insekticid i može pomoći u sprečavanju voćne muhe.

Važno je napomenuti da se neem ulje treba primjenjivati preventivno, a ne kada se bolest već pojavila. Također je važno slijediti upute za primjenu proizvođača i koristiti ga samo u preporučenim količinama, kako ne biste uzrokovali štetu na biljkama.

Natrag na blog