Raž

Raž

Neem ulje se može koristiti za poboljšanje rasta i kontrolu nametnika u raži. Neem ulje je prirodni insekticid i fungicid koji može pomoći u kontroli štetnika i bolesti u raži.

 

Doziranje neem ulja u raži ovisi o više faktora, uključujući vrstu i razinu infestacije nametnika ili bolesti. Preporučuje se da slijedite upute na proizvodu ili se obratite stručnjaku za savjet o pravilnom doziranju.

 

Što se tiče bolesti koje liječi neem ulje u raži, ono se može koristiti za liječenje različitih vrsta gljivičnih bolesti poput hrđe i smeđe pjegavosti. Također se pokazalo učinkovitim u kontroli nekih štetnika poput žitne pipe i lisnih uši. Međutim, važno je napomenuti da je potrebno provoditi redovito praćenje biljaka i djelovati preventivno kako bi se spriječio ili minimizirao štetni utjecaj štetnika i bolesti.

 

Neem ulje se može koristiti za liječenje različitih bolesti u raži, uključujući:

  • Ražina krastavost lista (Rhizoctonia solani)
  • Ražina crna pjegavost (Ascochyta pisi)
  • Ražina hrđa (Puccinia recondita)

 

Međutim, važno je napomenuti da je upotreba neem ulja samo jedna od mjera koja se može koristiti u integriranom upravljanju bolestima raži. Uz primjenu neem ulja, preporučuje se i primjena drugih mjera kao što su korištenje otpornih sorti,  i izbjegavanje zbijanja usjeva.

Natrag na blog