Krtice

Krtice

Neem ulje se često preporučuje kao prirodno sredstvo za suzbijanje krtica, ali njegova učinkovitost može varirati. Neem ulje se dobiva iz sjemenki drveta neem (Azadirachta indica) i sadrži različite biološki aktivne tvari koje imaju insekticidna svojstva.

Da biste koristili neem ulje protiv krtica, možete napraviti mješavinu neem ulja i vode, koristeći omjer prema uputama proizvođača. Zatim, tu smjesu možete nanijeti u rupe koje su kopali krtice ili na područja koja želite zaštititi od njih. Neem ulje djeluje na krtice na nekoliko načina - ometa njihov osjet mirisa, sprječava prehranu i može imati iritantno djelovanje na kožu krtica.

Međutim, važno je napomenuti da učinkovitost neem ulja protiv krtica može varirati i rezultati mogu biti ograničeni. Krtice su vrlo uporne životinje, a njihov instinkt za kopanje može biti jači od odbijajućeg učinka neem ulja. U nekim slučajevima, krtice se mogu prilagoditi ili privremeno izbjegavati tretirana područja.

Neem pogača je prirodni proizvod koji se dobiva od drveta neem (Azadirachta indica) i može se koristiti kao jedna od metoda za suzbijanje krtica. Neem pogača sadrži razne aktivne tvari koje imaju insekticidna i repelentna svojstva.

Da biste koristili neem pogaču protiv krtica, možete je rasporediti oko područja gdje primjećujete aktivnost krtica ili u rupe koje su iskopane. Pogača će oslobađati spojeve tijekom razgradnje koji mogu ometati krtice i odbijati ih od tretiranih područja.

Važno je napomenuti da neem pogača može biti manje učinkovita u suzbijanju krtica u usporedbi s drugim metodama, poput zamki ili stručnih usluga za kontrolu krtica. Krtice su vrlo uporne životinje i mogu se prilagoditi ili privremeno izbjegavati tretirane dijelove.

Natrag na blog