Mandarine

Mandarine

Neem ulje se može koristiti kao prirodni fungicid za kontrolu različitih bolesti u nasadu mandarina, uključujući gljivične infekcije poput smeđe truleži ploda, bijele truleži, antraknoze i pepelnice.

Da biste koristili neem ulje za kontrolu bolesti u vašem nasadu mandarina, možete primijeniti otopinu neem ulja na biljke raspršivanjem. Preporučuje se primijeniti neem ulje prije pojave bolesti kao preventivnu mjeru, ili nakon pojave simptoma bolesti kako bi se zaustavilo daljnje širenje.

Za kontrolu gljivičnih infekcija, preporučuje se primijeniti otopinu neem ulja u koncentraciji od 0,5-1%, ovisno o težini infekcije. Možete primijeniti otopinu nekoliko puta u sezoni, s razmacima od 7-14 dana između primjena.

Općenito, neem ulje se primjenjuje prskanjem biljaka s otopinom koja sadrži neem ulje i vodu, ili drugom nosaču ulja, u različitim razrjeđenjima, ovisno o vrsti štetnika i stupnju infestacije. Za kontrolu insekata poput lisnih uši, paukove grinje ili tripsa, može se primijeniti otopina od 0,5-1% neem ulja. Za ozbiljnije infestacije, može se primijeniti otopina od 2-3% neem ulja.

Natrag na blog