Limun

Limun

Kako neem ulje poboljšava rast i sprječava nametnike u LIMUNU te doziranje neem ulja u LIMUNU?

Neem ulje se može koristiti i na citrusima poput limuna radi poboljšanja rasta i prevencije nametnika. Doziranje neem ulja ovisi o vrsti proizvoda koji se koristi, pa je važno slijediti upute proizvođača. Općenito, neem ulje se može razrijediti u vodi i primjenjivati ​​na lišću citrusa korištenjem raspršivača. Preporučuje se primjena u kasno proljeće ili rano ljeto, prije nego što se nametnici pojave.

Važno je napomenuti da limun može biti osjetljiv na različite kemijske tvari, stoga prije primjene neem ulja na limunsku stablu, potrebno je provjeriti osjetljivost na malom dijelu biljke kako bi se izbjegla mogućnost oštećenja.

KOJE BOLESTI LIJEČI NEEM U LIMUNU

Neem ulje ima nekoliko svojstava koja mogu pomoći u liječenju bolesti limuna. Neem ulje je prirodni fungicid i insekticid, što znači da može pomoći u sprečavanju i liječenju bolesti koje uzrokuju gljivice i štetnika koji napadaju limun. Neki primjeri bolesti koje se mogu liječiti neem uljem uključuju:

  • Crna mrlja (eng. black spot)
  • Siva plijesan (eng. grey mold)
  • Mliječna rosa (eng. powdery mildew)

NA KOJE NAMTENIKE DJELUJE NEEM U LIMUNU

Neem ulje može pomoći u sprečavanju i suzbijanju štetnika kao što su lisne uši, bijele mušice, tripsi, grinje i moljci u limunu.

KAKO DJELUJE NEEM PROTIV NAMETNIKA U LIMUNU

Neem ulje ima širok spektar djelovanja protiv štetočina koje napadaju limun. Djeluje kao insekticid, repelent, inhibira hranjenje štetnika, smanjuje sposobnost razmnožavanja, i sprječava oštećenja od ličinki. Neem ulje također pomaže u sprječavanju bolesti biljke kao što su pepelnica, crna pjegavost, i mrlje na lišću koje mogu biti uzrokovane gljivicama. Korištenjem neem ulja na limunu može se smanjiti populacija štetnika i zaštititi biljku od različitih bolesti. Doziranje neem ulja ovisi o koncentraciji proizvoda i preporukama proizvođača, stoga je važno pažljivo pročitati upute prije primjene.

Natrag na blog