Puževi

Puževi

Da, neem ulje može se koristiti kao prirodni način za suzbijanje puževa. Neem ulje je dobiveno iz sjemenki drveta neema (Azadirachta indica) koje je poznato po svojim insekticidnim i pesticidnim svojstvima.

Da biste koristili neem ulje protiv puževa, možete slijediti ove korake:

Pripremite otopinu neem ulja: Pomiješajte nekoliko kapi neem ulja s vodom u sprej boci. Odnos vode i ulja može varirati, ali općenito je preporučeno razrjeđivanje oko 2-5% neem ulja u vodi.

Prskajte biljke: Raspršite otopinu neem ulja ravnomjerno po listovima i stabljikama biljaka koje su pogođene puževima. Pazite da pokrijete sve dijelove biljke.

Ponovite prema potrebi: Ponavljajte postupak prskanja neem uljem svakih nekoliko dana ili prema potrebi, pogotovo ako primijetite da su puževi i dalje prisutni.

Važno je napomenuti da neem ulje djeluje kao repelent i može ometati hranjenje puževa, ali neće ih ubiti trenutačno. Stoga, redovita primjena i strpljenje su ključni kako bi se postigao učinak.

Neem pogaca je nusproizvod dobiven iz sjemenki drveta neema (Azadirachta indica) nakon ekstrakcije ulja iz njih. Sadrži prirodne spojeve koji imaju insekticidna, pesticidna i repelentna svojstva, uključujući azadirachtin.

Da biste koristili neem pogacu protiv puževa, možete slijediti ove korake:

Usitnite neem pogacu: Zdrobite neem pogacu u fini prah ili manje komadiće.

Rasipajte oko biljaka: Rasipajte neem pogacu ravnomjerno oko baze biljaka ili na tlo oko njih. Pazite da pokrijete područje gdje puževi često dolaze.

Ponovite prema potrebi: Ponavljajte primjenu neem pogace svakih nekoliko tjedana ili prema potrebi, posebno ako primijetite da su puževi i dalje prisutni.

Neem pogaca djeluje kao repelent i također ima utjecaj na razvoj i preživljavanje puževa. Njegovi sastojci mogu ometati njihov apetit i reprodukciju.

Natrag na blog