Orhideje

Orhideje

Neem ulje je potpuno prirodan proizvod, dobiven hladnim prešanjem sjemenki drveta Azadirahta Indica.  Sadrži azadirahtin, aktivnu tvar koje inhibira aktivnost insekata i poboljšava zdravlje biljaka. Njegova sposobnost da odvraća nametnike i da djeluje anti gljivično i anti akaricidno što ga čini omiljenim izborom, posebno u organskoj poljoprivredi. Ovo 100% prirodno rješenje odlično se uklapa u ekološki prihvatljive vrtlarske prakse.

Zaštitna moć Neem ulja

Kada se primjenjuje na biljke, ulje neem smanjuje  privlačnost za štetne insekte. Njegovo dvostruko djelovanje kao  bio stimulans  i antifungalno sredstvo pruža sveobuhvatnu zaštitu za Orhideju. To ga čini neprocjenjivim alatom za zaštitu biljaka od niza potencijalnih prijetnji.

Upute za korištenje :

Da biste pripremili djelotvornu otopinu neem ulja za orhideje, bitno je odabrati visokokvalitetno, biljno certificirano Vukoil Neem ulje.

Potrebno je:
1 litra  vode  ( 30 °c)

10 ml eko tekućeg deterđenta ( ili 10 ml piva)
10 ml  Neem ulja

Način primjene:

Metoda pamučnog jastučića: Natopite veliki pamučni jastučić u pripravak i nježno ga utrljajte na listove orhideje, dopuštajući otopini da prodre duboko.

Metoda prskanja: Alternativno, smjesu poprskajte direktno na listove i grančice orhideje za sveobuhvatnu zaštitu.

Učestalost tretmana
Za optimalnu zaštitu i ishranu, tretman se može primijeniti i do tri puta mjesečno.  Ovo osigurava kontinuirani ciklus prihrane i zaštite  za biljku.

Nakon nanošenja, neem ulje se integrira sa strukturama biljke i cilja na limfni sistem. Ovaj pristup je efikasan protiv širokog spektra insekata i bolesti  koje zahvaćaju  cvijet i biljku.  

Svestranost među biljnim sortama
Iako je posebno korisno za orhideje, ulje neem može se koristiti na raznim biljkama, uključujući i ukrasne i voćne vrste. Profesionalni vrtlari i hortikulturisti visoko cijene njegovu učinkovitost na različitim vrstama biljaka.

Ishod: uspješne orhideje
Redovita  upotreba  Neem ulja rezultira zdravijim orhidejama, koje karakteriziraju živahno zeleno lišće i mnogobrojni cvjetovi. Ovaj prirodni tretman ne samo da poboljšava izgled biljke već i osigurava njenu dobrobit i dugovječnost

Natrag na blog