Krastavci

Krastavci

Neem ulje može pomoći u poboljšanju rasta krastavaca i sprečavanju nekih štetnika poput lisnih uši, bijelih mušica, grinja i tripsa. Učinkovitost ovisi o koncentraciji neem ulja i učestalosti primjene.

Doziranje neem ulja u krastavcima ovisi o koncentraciji proizvoda koji se koristi. Općenito, preporučuje se razrjeđivanje 2,5 - 5 ml neem ulja u 1 litri vode i primjena svakih 7 do 14 dana, ovisno o potrebama.

Važno je napomenuti da se neem ulje ne smije primjenjivati ​​tijekom cvatnje jer može uzrokovati štetu kukcima koji oprašuju biljke, kao što su pčele.

Također, neem ulje ne djeluje na sve vrste štetnika i bolesti, pa je važno provjeriti koje se štetnike i bolesti javljaju u vašem uzgoju i konzultirati se s profesionalcem ili stručnjakom za biljke kako bi se odredila najbolja metoda kontrole.

Neem ulje se može koristiti u borbi protiv različitih bolesti i štetnika u krastavcima. Neke od bolesti koje neem ulje može pomoći u liječenju uključuju plamenjaču, pepelnicu i hrđu. Također se pokazalo da neem ulje ima antifungalna i insekticidna svojstva koja mogu pomoći u sprečavanju napada različitih štetnika, poput lisnih uši, tripsa i grinjica.

Doziranje neem ulja u krastavcima može varirati ovisno o namjeni (preventivna ili terapijska primjena), koncentraciji ulja, vremenskim uvjetima i drugim faktorima.

Neem ulje ima svojstva insekticida i fungicida te se može koristiti za sprečavanje i suzbijanje različitih štetnika i bolesti u krastavcima. Neki od štetnika koje neem ulje može spriječiti su lisne uši, tripsi, bijela mušica i grinje, dok neke od bolesti koje može liječiti su pepelnica, plamenjača, pjegavost lista, smeđa mrlja i trulež korijena.

Doziranje neem ulja u krastavcima ovisi o koncentraciji ulja, vrsti primjene i stadiju razvoja biljke. Općenito, preporučuje se miješanje neem ulja s vodom ili drugim aditivima, poput tekućeg gnojiva ili tekućeg sapuna, u koncentraciji od 0,5 do 2 posto i primjena raspršivanjem na biljke u ranim jutarnjim satima ili kasnim večernjim satima kako bi se izbjegao izravan sunčev svjetlost. Važno je provjeriti upute proizvođača i prilagoditi doziranje prema potrebama i uvjetima uzgoja.

Neem ulje djeluje protiv štetnika u krastavcima na nekoliko načina. Jedan od glavnih mehanizama djelovanja je da neem ulje sadrži prirodne spojeve koji odbijaju insekte i druge štetnike, kao što su azadirachtin, nimbin i nimbidin. Ti spojevi djeluju kao repelenti i sprečavaju štetnike da se hrane na biljkama.

Također, neem ulje ima antifungalna svojstva koja mogu pomoći u sprječavanju infekcija gljivicama, kao što su plijesan i pepelnica, što može smanjiti štetu koju uzrokuju štetnici.

Doziranje neem ulja u krastavcima ovisi o koncentraciji proizvoda i vrsti primjene. Uobičajeno se preporučuje razrjeđivanje neem ulja u vodi ili drugim nosačima, u koncentraciji od 0,5 do 2 posto.

Natrag na blog