Češnjak

Češnjak

Neem ulje se može koristiti kao prirodni insekticid za kontrolu štetočina u vrtu, uključujući i češnjakovu muhu. Češnjakova muha je mala muha koja oštećuje listove, stabljike i lukovice češnjaka, uzrokujući deformaciju i sušenje biljaka.

Neem ulje sadrži azadirachtin, prirodni spoj koji ometa procese rasta i razvoja insekata, sprječava njihovo hranjenje i ometa njihovu sposobnost razmnožavanja. Ovaj sastojak djeluje kao repelent za mnoge štetočine i može biti učinkovit u borbi protiv češnjakove muhe.

Neem ulje djeluje protiv češnjakove muhe na nekoliko načina. Prvo, ulje djeluje kao insekticid, što znači da ubija ličinke i odrasle jedinke muhe. Također, ulje djeluje kao antifeedant, što znači da sprječava odrasle jedinke da se hrane i razmnožavaju. Konačno, neem ulje ima antimikrobno djelovanje i sprječava razvoj štetnih gljivica koje često izazivaju propadanje glavice češnjaka. Ukupno, upotreba neem ulja može pomoći u smanjenju populacije češnjakove muhe i spriječiti štete na nasadima češnjaka.

Da biste koristili neem ulje protiv češnjakove muhe, trebate ga razrijediti u vodi prema uputama na proizvodu. Potom možete primijeniti smjesu raspršivanjem na biljke, posebno na listove i stabljike, jednom tjedno. Ovo bi trebalo pomoći u sprečavanju i smanjenju infekcije češnjakove muhe na vašim biljkama.

Natrag na blog