Cvijeće

Cvijeće

Kako neem ulje poboljšava rast i sprječava nametnike u CVIJEĆU te doziranje neem ulja u CVIJEĆU

Neem ulje se može koristiti i u cvijeću radi poboljšanja rasta i sprečavanja štetnika. Međutim, doziranje će ovisiti o vrsti cvijeta i veličini biljke. Općenito, preporučuje se razrjeđivanje 5 ml neem ulja u 1 litri vode, a zatim to primijeniti na biljku pomoću prskalice. Za detaljnije upute o doziranju i primjeni, preporučuje se konzultirati se s proizvođačem ili stručnjakom za uzgoj biljaka.

Što se tiče bolesti i štetnika koje neem ulje može rješavati u cvijeću, to će također ovisiti o vrsti biljke. Međutim, neem ulje je poznato po svojim insekticidnim i fungicidnim svojstvima, te se stoga može primijeniti u borbi protiv raznih štetnika i bolesti.

KOJE BOLESTI LIJEČI NEEM U CVIJEĆU

Neem ulje može pomoći u liječenju nekoliko bolesti koje mogu pogađati različite vrste cvijeća. Na primjer, neki od problema koje neem ulje može pomoći u liječenju su:

Gljivične infekcije: Neem ulje ima prirodna fungicidna svojstva i može pomoći u suzbijanju gljivičnih infekcija koje mogu pogađati biljke.

Štetočine: Neem ulje također može pomoći u sprječavanju štetočina poput lisnih uši, tripsa i paukovih grinja.

Bakterijske infekcije: Neem ulje ima antibakterijska svojstva i može pomoći u suzbijanju bakterijskih infekcija koje mogu pogađati biljke.

Doziranje neem ulja u cvijeću ovisi o vrsti cvijeća i problemu koji pokušavate riješiti. U pravilu, preporučuje se dodavanje oko 5-10 ml neem ulja na 1 litru vode i raspršivanje smjese na biljke. Međutim, uvijek je važno pročitati upute za proizvod kako biste bili sigurni da koristite pravu količinu i postupak primjene. Također, uvijek provjerite hoće li neem ulje biti prikladno za vašu specifičnu vrstu cvijeća.

PROTIV KOJIH NAMETNIKA DJELUJE NEEM U CVIJEĆU

Neem ulje može pomoći u suzbijanju različitih vrsta nametnika u cvijeću, uključujući lisne uši, trips, grinje, bijele mušice, gusjenice i druge insekte. Također se pokazalo da djeluje protiv nekih gljivičnih i bakterijskih bolesti cvijeća.

KAKO DJELUJE NEEM PROTIV LISNIH UŠI U CVIJEČU

Neem ulje djeluje na lisne uši u cvijeću na nekoliko načina. Prvo, neem ulje djeluje kao repelent, tj. odbija lisne uši od biljke. Drugo, neem ulje sprječava hranjenje lisnih uši tako što mijenja okus i miris biljke, što ih odbija od hrane. Također, neem ulje sadrži tvari koje uzrokuju sterilizaciju lisnih uši, sprječavajući ih da se razmnožavaju i stvaraju nove populacije. Konačno, neem ulje sadrži tvari koje su toksične za lisne uši, što dovodi do njihove smrti. Doziranje neem ulja u cvijeću ovisi o koncentraciji ulja, stoga je preporučljivo pridržavati se uputa proizvođača. U pravilu, preporučena koncentracija je 0,5 do 2 posto.

Natrag na blog