Cvjetača

Cvjetača

Neem ulje se može koristiti za poboljšanje rasta i prevenciju nekih štetnika u cvjetači. Doziranje ovisi o koncentraciji neem ulja i veličini biljke, pa se preporučuje da se pridržavate uputa na pakiranju ili se posavjetujete s poljoprivrednim stručnjakom.

 

Što se tiče bolesti, neem ulje može pomoći u suzbijanju različitih gljivičnih i bakterijskih infekcija koje mogu utjecati na cvjetaču, poput plamenjače, truleži korijena i drugih bolesti. Međutim, neem ulje nije univerzalni lijek i neće uvijek biti učinkovito u suzbijanju svih bolesti. Stoga je važno pravilno identificirati bolest i odabrati odgovarajući tretman.

 

Neem ulje može pomoći u kontroli mnogih bolesti u cvjetači, uključujući plamenjaču, bijelu trulež, sivu plijesan, hrđu i antraknozu. Također može pomoći u suzbijanju štetočina poput kupusnog moljca, gusjenica, tripsa i buhača.

Međutim, važno je napomenuti da neem ulje ne može riješiti problem štetnika ili bolesti sam po sebi, već se treba kombinirati s drugim pristupima integrirane zaštite bilja kao što su plodored, upotreba tolerantnih sorti i primjena drugih pesticida u skladu s propisima.

 

Što se tiče doziranja, preporučuje se uporaba 0,5-1% neem ulja u vodi i prskanje biljaka u ranim jutarnjim satima ili kasnim poslijepodnevnim satima. Uvijek slijedite upute proizvođača prilikom primjene neem ulja ili bilo kojeg pesticida.

 

Neem ulje može pomoći u sprječavanju raznih štetnika cvjetače, kao što su kupusni moljac, bijela leptirasta muha, lisne uši, tripsi, gusjenice i druge vrste štetnika koji mogu napasti biljku cvjetače. Također može pomoći u sprečavanju različitih bolesti koje mogu utjecati na cvjetaču, kao što su crna trulež, plamenjača i druge gljivične bolesti. Međutim, važno je napomenuti da je učinkovitost neem ulja u zaštiti biljaka ovisna o mnogim faktorima, uključujući vrstu biljke, vrstu štetnika i okolišne uvjete. Doziranje neem ulja u cvjetači može varirati ovisno o vrsti i koncentraciji proizvoda koji se koristi, stoga je važno slijediti upute proizvođača i konzultirati se s stručnjakom prije primjene.

Natrag na blog