Rovac

Rovac

Ulje neema se često koristi kao prirodno sredstvo za suzbijanje različitih štetnih insekata, uključujući i rovce. Neem ulje dobiva se iz sjemenki drveta neem (Azadirachta indica), koje je domaće u nekim dijelovima Azije.

Neem ulje sadrži mnoge biološki aktivne tvari koje djeluju kao insekticidi, a koje su štetne za rovce i druge insekte. Njegova upotreba može ometati razvoj i preživljavanje rovaca, te ih odbijati od određenih područja. Također, neem ulje može imati repelentno djelovanje, odbijajući rovce od mjesta tretiranih uljem.

Da biste koristili neem ulje protiv rovaca, možete ga razrijediti s vodom prema uputama na proizvodu ili koristiti komercijalne insekticide na bazi neem ulja. Zatim nanesite tretman na područja gdje primjećujete rovce ili gdje želite spriječiti njihovu pojavu.

Neem pogača je još jedan proizvod koji se dobiva od drveta neem (Azadirachta indica) i koristi se u poljoprivredi kao prirodno sredstvo za kontrolu štetočina, uključujući i rovce.

Neem pogača se proizvodi od sitno mljevenih dijelova biljke neem, poput kore, lišća i sjemenki. Ona sadrži prirodne spojeve, poput azadirachtina, koji su insekticidni i imaju repelentno djelovanje na štetočine.

Kako biste koristili neem pogaču protiv rovaca, možete je primijeniti na nekoliko načina:

  • Direktna primjena: Rasipajte neem pogaču ravnomjerno po tlu na područjima gdje primjećujete rovce ili gdje želite spriječiti njihovu pojavu. Pogača će oslobađati svoje insekticidne spojeve postupno i ometati razvoj rovaca.
  • Kompostiranje: Dodajte neem pogaču u kompost hrpe. Tijekom procesa kompostiranja, spojevi iz pogače će se razgraditi i proširiti po tlu, što može pomoći u suzbijanju rovaca.

Važno je napomenuti da učinkovitost neem pogače može varirati ovisno o vrsti rovca i uvjetima okoliša. Također, treba provjeriti i slijediti upute proizvođača prilikom korištenja neem pogače.

Natrag na blog